Τάλισμαν

Μέντιουμ Αστρολόγος Άρτεμις

Τάλισμαν

Ανέκαθεν ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε τάλισμαν ή αλλιώς φυλακτά, γούρια ή χαϊμαλιά, τα οποία θεωρούνταν ως αντικείμενα με ιδιαίτερες δυνάμεις, ικανά να διευκολύνουν τη ζωή του. Από τη μακρινή προϊστορική εποχή μέχρι και τις μέρες μας και σε κάθε πολιτισμό, η παρουσία ιερών αντικειμένων που δρουν ως φορείς συγκεκριμένων ενεργειών αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός. Η χρήση τους στην καθημερινότητα από τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων αποσκοπούσε και αποσκοπεί στην εφέλκυση καλής τύχης, υγείας και στην εξασφάλιση γενικότερων ευνοϊκών επιρροών σε κάθε τομέα της ζωής, αλλά και στην προστασία από δυσμενείς επιρροές. 

Πάντοτε τα τάλισμαν αντιμετωπίζονταν ως θαυματουργά αντικείμενα που διαφύλασσαν τη φυσική και την ψυχική υγεία του κατόχου τους.

Η Λειτουργία των Τάλισμαν

Κάθε αντικείμενο που για έναν άνθρωπο έχει μια βαθιά συμβολική αξία και το οποίο ενεργοποιεί τη φαντασία του με έναν δυναμικό τρόπο, αποτελεί τάλισμαν που αναδύει κάποιες ιδιαίτερες όψεις μέσα από τα βάθη του υποσυνείδητου. Τα παιδιά με τον αυθορμητισμό τους και την ισχυρή φαντασία τους μπορούν να προσωποποιούν και να «φορτίζουν» πολύ εύκολα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν περιβάλλοντας τα με μια έντονα μαγική ατμόσφαιρα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημανθεί πως ένα τέτοιο φορτισμένο αντικείμενο, ανάλογα με το σχήμα, το χρώμα του και τα σύμβολα που πιθανόν έχει χαραγμένα επάνω του, ενεργοποιεί συγκεκριμένους συνειρμούς οι οποίοι οδηγούν σε επαφή με έναν ιδιαίτερο τύπο δύναμης.

Για την κατασκευή των τάλισμαν χρησιμοποιούν πρακτικές που, συνειδητά, οδηγούν στο χειρισμό των κοσμικών ενεργειών, στην εστίαση και την «αποτύπωσή» τους πάνω σε ένα αντικείμενο. Με αυτόν τον τρόπο, το επιλεγμένο αντικείμενο μετουσιώνεται σε τάλισμαν που δρα από εκεί και πέρα ως κόμβος εφέλκυσης συγκεκριμένων δυνάμεων οι οποίες μπορούν να έχουν επιβοηθητικό ή προστατευτικό ρόλο.

Το Μέντιουμ Αστρολόγος

Άρτεμις

Προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό μέσω τηλεφωνικής εξυπηρέτησης :