Αριθμολογία

Μέντιουμ Αστρολόγος Άρτεμις

Αριθμολογία

Η ιστορία των αριθμών είναι τόσο παλιά όσο και η ιστορία της γραφής. Η αριθμολογία έβρισκε εφαρμογές στην αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη, την Αίγυπτο και την Κίνα. Βρίσκουμε επίσης κάποια ίχνη της στα αρχαία βιβλία της σοφίας, όπως εκείνα της εβραϊκής Καββάλας.

Γραπτές μαρτυρίες δείχνουν ότι η αριθμολογία εφαρμόζεται εδώ και πάνω από δέκα χιλιάδες χρόνια. Οι ρίζες της πάντως ανάγονται σε μια περίοδο πολύ πιο αρχαία. Τη χρησιμοποιούσαν οι ιερείς της αρχαίας Αιγύπτου. Το ίδιο και οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι. Οι ακριβείς καταβολές της επιστήμης της αριθμολογίας έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών προστριβών και αντιπαραθέσεων, είναι όμως φανερό πως οι αριθμοί, όπως ακριβώς και τα μαθηματικά, είναι τόσο παλιοί όσο και το ίδιο το σύμπαν.

Η Επιστήμη των Αριθμών είναι όπως είπαμε τόσο αρχαία όσο και η Γραφή. Θα τη βρούμε σε όλους τους πολιτισμούς που άφησαν γραπτά ίχνη: Έλληνες, Αιγύπτιοι, Εβραίοι, Ινδοί , Κινέζοι… Πιστεύεται γενικώς ότι πηγάζει από την εβραϊκή Καββάλα και από τη διδασκαλία του Πυθαγόρα. Ο τελευταίος, δεν πρέπει να το ξεχνάμε, απέκτησε τη σοφία του από τους ιερείς της Μέμφιδας κατά τη μεγάλη του παραμονή στην Αίγυπτο.

 

 

Η Αριθμολογία, αποκαλύπτοντας σε έναν άνθρωπο τα νούμερά του, ρίχνει φως στα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του χαρακτήρα του. Μετά απ’ αυτό, ο άνθρωπος αυτός μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτά τα δεδομένα που βρίσκονται πια στην κατοχή του. Με τον ίδιο τρόπο, όταν γνωρίζει τα εμπόδια που παραμονεύουν στην πορεία της ζωής του, μπορεί να τα αποφύγει, να τα διαλύσει ή να τα αντιμετωπίσει πιο εύκολα.

Σύμφωνα με την αριθμολογία, οι αριθμοί επιτρέπουν να καταλάβουμε καλύτερα τους νόμους της εξέλιξής μας (ατομικής ή συλλογικής) και έτσι να μην αισθανόμαστε ότι η ζωή μας είναι ένας λαβύρινθος. Το να γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου σημαίνει ότι τον δέχεσαι όπως ακριβώς είναι, πράγμα που σε βοηθά να γνωρίσεις καλύτερα τους άλλους.

Οι αριθμοί βρίσκονται παντού. Είναι εργαλεία υπολογισμού, μέτρησης και οργάνωσης. Γνωρίζουμε ασφαλώς όλοι μας το ενδιαφέρον που θα δείξουμε στο νούμερο που δηλώνει τα χρήματα πάνω σε μια τραπεζική επιταγή… Ο αριθμός είναι κυρίαρχος σε όλες τις υποθέσεις του ανθρώπου. Στην οικονομία, την πολιτική, την επιστήμη, την τεχνολογία, τις στατιστικές, το διάστημα… Παντού, πάντα, σκεφθείτε το, δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να μετράμε.

Το Μέντιουμ Αστρολόγος

Άρτεμις

Προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό μέσω τηλεφωνικής εξυπηρέτησης :