Καφεμαντεία

Μέντιουμ Αστρολόγος Άρτεμις

Καφεμαντεία

Τα μυστικά του καφέ

Καφεμαντεία

Οι πρόσφυγες όταν ήρθαν στην Ελλάδα από τα παράλια της Μικράς Ασίας έφεραν μαζί τους και τη συνήθεια να πίνουν κάθε μέρα τον καφέ τους. Γι’ αυτό άλλωστε και οι Σμυρνιές θεωρούνται οι καλύτερες καφετζούδες. Οι άνθρωποι σε όλες τις εποχές έχουν τη τάση να αποφεύγουν τα προβλήματα και να ψάχνουν λύσεις που φαίνονται μαγικές και ανεξήγητες. Και η καφεμαντεία έχει αυτήν τη δυνατότητα. Η καφεμαντεία ήταν η πιο εύκολη τεχνική μαντείας και οι πιο πολλές νοικοκυρές στη γειτονιά συνήθιζαν μετά τον πρωινό καφέ τους να ζητούν από την «ειδική» της παρέας να αναποδογυρίζει το φλιτζάνι και να ρίξει μια ματιά στα μελλούμενα όπως γράφει και ο λαογράφος κ. Τάσος Αθανασόπουλος.

Η καφεμαντεία είναι μια διαδικασία που σχεδόν όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει σε εμάς η σε άλλους. Η καφεμαντεία όπως και κάθε άλλο μέσο πρόβλεψης βασίζεται στη διαίσθηση του ανθρώπου, μέντιουμ που έχει το χάρισμα. Τα μέντιουμ είναι αξιόπιστα και τα παραψυχολογικά τους χαρίσματα οφείλονται στην κληρονομική τους προέλευση. Όλοι ξέρουμε ότι το διάβασμα του φλιτζανιού γίνεται με ελληνικό καφέ. Ο καφές πρέπει να ψηθεί σε σιγανή φωτιά και ιδιαίτερα στη χόβολη. Ο ενδιαφερόμενος πίνει ήρεμα τον καφέ του και σκέφτεται έντονα ότι τον απασχολεί. 

Η καφεμαντεία μπορεί να γίνει και χωρίς να υπάρχει ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Ποτέ δε ξέρεις τι έχει να πει το φλιτζάνι… Μόλις το άτομο τελειώσει τον καφέ του γυρίζει η «ειδική» το φλιτζάνι τρεις φορές και το αναποδογυρίζει πάνω στο πιατάκι. Το αφήνει μερικά λεπτά να στραγγίζει, να στεγνώσουν τα σχήματα και είναι έτοιμο να το διαβάσει το μέντιουμ. Ο αναλυτής μόλις το πάρει στα χεριά του πρέπει να πει από μέσα του το όνομα του ενδιαφερομένου και το όνομα της μητέρας του. Η θέση που έχουν τα σχήματα στο φλιτζάνι έχουν καθοριστική σημασία. Όσα βρίσκονται κοντά στο πάτο συνδέονται με το παρελθόν, όσα είναι στη μέση με το παρόν και τα σχήματα που βρίσκονται στο χείλος με το μέλλον. Στη δεξιά πλευρά του φλιτζανιού θετικά νοήματα, σε αντίθεση με ότι είναι στα αριστερά που έχει αρνητικά νοήματα. Τα σχήματα μπορεί να αφορούν πολλά πράγματα, όπως ένα αρχικό γράμμα ονόματος, ένα μέσο μεταφοράς, ένα σπίτι , ένα ζώο η ακόμα και αλλά δυσεξήγητα σύμβολα που μεταφράζονται σε γάμο, επιτυχία, χρήματα, αλλά και σε θάνατο πίκρα η αρρώστια. Περιττό να πούμε ότι η μαντική τέχνη μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και από άτομο σε άτομο συνήθως από μανά σε κόρη η από γιαγιά σε εγγονή, όπως επίσης και πως οποίος την αποκαλύπτει, χάνει ο χάρισμα του για πάντα. Όλες οι συνήθειες που περιβάλουν το διάβασμα του φλιτζανιού του καφέ είναι πανάρχαιες μαγικές παραδόσεις και αντανακλούν πανάρχαια μαγικά μοτίβα. Και συχνά ακούμε βλακείες του τύπου εγώ δε τα πιστεύω αυτά, αλλά το αυτάκι το στήνουμε για να ακούσουμε τι θα μας βρουν.

Καφεμαντεία μια πραγματική μαντεία στο φλιτζάνι μας. Η Άρτεμις με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει θα σας εξηγήσει όλα τα σύμβολα που δημιουργούνται από το κατακάθι του καφέ σας. Όλοι γνωρίζουμε ότι στο φλιτζάνι του καφέ όλα τα σύμβολα έχουν το νόημα τους αφού όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και τίποτα δεν εμφανίζεται τυχαίο. Οι γυναίκες σταθερά κρατούν την πρώτη θέση, ωστόσο το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αύξηση του ποσοστού των αντρών. Πως όμως εξηγείται η στροφή των αντρών σε αυτήν τη γυναίκεια, όπως έχει καταγραφεί στην κουλτούρα γενεών και γενεών συνήθεια; Καταρχάς, επισημαίνουν ψυχίατροι με βάση την εμπειρική τους όπως τονίζουν ενασχόληση, πρόκειται για ένα θέμα άρρηκτα συνδεδεμένο με την προαιώνια αγάπη του ανθρώπου για την ελπίδα, την οποία αναζητούν με τρόπους απίθανους. Όπως τα παιδιά, που έχουν ένα μαγικό τρόπο σκέψης για να θεραπεύουν τα προβλήματα τους. Τα θέματα που κυριαρχούν στις αγωνίες όσων καταφεύγουν στη καφεμαντεία είναι τα οικονομικά και τα αισθηματικά.

Η καφεμαντεία το «διάβασμα» του φλιτζανιού είναι τελικά εξίσου διαχρονικό όσο και η ταινία του Αλέκου Σακελάριου «Η καφετζού» με πρωταγωνίστρια την Γεωργία Βασιλειάδου. Πιστέψτε με η καφεμαντεία θα σας λύσει τα χέρια . Μερικοί την κατατάσσουν στην ιδία κατηγορία με τη μαγεία, δεν υπάρχει τίποτα το κακό, το μυστηριώδες η το αμαρτωλό σε αυτή.

Το Μέντιουμ Αστρολόγος

Άρτεμις

Προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό μέσω τηλεφωνικής εξυπηρέτησης :