Τι είναι τα μέντιουμ;

Η παραψυχολογία και η μαγεία ξαναζούν στις μέρες μας τη δόξα και το κύρος που είχαν γνωρίσει στα μέσα του 19ου αιώνα. Έναν αιώνα πριν, τα πειράματα με μέντιουμ, η συνεισφορά τους στην επίλυση ανεξιχνίαστων αστυνομικών υποθέσεων και η αναφορά τους στις εφημερίδες της εποχής για την ερμηνεία και την κατανόηση παραψυχολογικών φαινομένων και μετρήσεις ψυχικών δυνάμεων είχαν μεγάλη άνθιση στη χώρα μας. Η εταιρεία ψυχικών ερευνών (Ε.Ψ.Ε.) ήταν η πρώτη θεσμοθετημένη προσπάθεια καταγραφής και εξήγησης παραψυχολογικών φαινομένων, με ηγετική μορφή το θρυλικό Άγγελο Τανάγρα.

Αλλά και στις μέρες μας τα μέντιουμ έχουν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν θαύματα στη ζωή των ανθρώπων που καταφεύγουν στην πόρτα τους και ζητούν τη βοήθειά τους. Αρκεί βέβαια να έχουν την ικανότητα να παράγουν αποτελέσματα που είναι ανεξήγητα – μαγικά για τον κοινό νου. Και φυσικά μέντιουμ δεν είναι αυτοί που κάνουν μαγικά κόλπα αλλά εκείνοι που μπορούν να προκαλέσουν την αλλαγή προς το καλύτερο, δηλαδή την ολική μεταμόρφωση ζωής. Ευτυχώς κάνεις στη σημερινή εποχή δεν αμφισβητεί ότι τα μέντιουμ έχουν υπερφυσικές δυνάμεις που ελέγχουν κατά βούληση.

Πώς λειτουργούν όμως τα μέντιουμ με ή χωρίς κληρονομικό χάρισμα; Τα μέντιουμ είναι συνηθισμένοι άνθρωποι που ξέρουν από πού έρχονται και που πηγαίνουν στο απέραντο ταξίδι του χρόνου και παράλληλα γνωρίζουν πως να «απελευθερώσουν» τον κρυφό πνευματικό εαυτό τους.

Με απλά λόγια τα μέντιουμ ή «πνευματικοί διάμεσοι» στα Λατινικά, εμπιστεύονται την αποκαλούμενη «έκτη αίσθηση» και είναι συντονισμένοι με έναν κόσμο αόρατο. Μπορούν να διακρίνουν φαντάσματα και πνεύματα τα οποία εμφανίζονται, είτε υλοποιημένες μορφές είτε στα μάτια του νου, να βλέπουν αύρες ή να ξέρουν πράγματα για τους άλλους χωρίς να τους έχουν πει και να λαμβάνουν πλήρως σχηματισμένες ιδέες.

Ο καλύτερος τρόπος να σταθμίσετε τα υπέρ και τα κατά των παραψυχολογικών φαινομένων είναι να τα βιώσετε ο ιδίως. Εάν δεν επισκεφτήκατε ποτέ κάποιο μέντιουμ ή δεν δεχτήκατε παραψυχολογική θεραπεία, ίσως ήρθε ο καιρός να ξεκινήσετε. Επίσης, μπορείτε να πειραματιστείτε με τις δικές σας παραψυχολογικές δυνάμεις και ίσως ανακαλύψετε ότι τροφοδοτείστε από κάτι μεγαλύτερο από εσάς.

Εντούτοις, το να έχει ένα μέντιουμ μεγάλη ή μέτρια ικανότητα πρόβλεψης, δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο το πώς και για ποιο σκοπό χρησιμοποιεί αυτή την ικανότητα.