Αστρολογία

Μέντιουμ Αστρολόγος Άρτεμις

Αστρολογία

Τι ζώδιο είσαι;

Αυτή  είναι μια από τις συχνότερες  ερωτήσεις που γίνονται ανάμεσα σε δυο άτομα όταν προσπαθούν να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλο. Η αστρολογία γοητεύει τους ανθρώπους, λαχταρούν να μάθουν πως σχετίζεται ο ουρανός με τη ζωή τους . Όμως ελάχιστοι γνωρίζουν πραγματικά και καταλαβαίνουν την αστρολογία. Για τους περισσότερους η αστρολογία να τελειώνει σε εκείνα τα σύντομα ωροσκόπια που υπάρχουν σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Αυτά τα ωροσκόπια είναι διασκεδαστικά  αλλά δε δίνουν ουσιαστικές πληροφορίες, ούτε αγγίζουν την επιφάνεια σε ότι αφορά το τι είναι η αστρολογία και τα ωροσκόπια.

Η αστρολογία είναι τόσο παλιά όσο και η μέτρηση του χρόνου.

Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν σήμερα τόσες διαφορετικές προσεγγίσεις αυτού του θέματος όσοι είναι και οι αστρολόγοι στον κόσμο. Σε γενικές γραμμές, η αστρολογία δέχεται πως υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στα ουράνια σώματα και τη  Γη – ότι τα ουράνια σώματα και η Γη  συνδέονται μεταξύ τους  «διεισδύοντας»  το ένα στη σφαίρα του αλλού καθώς μοιράζονται έναν κοινό χώρο και χρόνο. Δεν  υπάρχει ένα αίτιο στον ουρανό και μετά ένα αποτέλεσμα εδώ, στη Γη. Τα πλανητικά γεγονότα δεν προκαλούν τα γήινα  γεγονότα. Κανένα δεν προκαλεί το άλλο. Και τα δυο είναι προϊόντα της στιγμής… το ένα πραγματοποιείται  στον ουρανό και το άλλο στη  Γη.

Η αστρολογία δεν έχει τίποτα το μαγικό. Όλα βασίζονται σε μαθηματικούς υπολογισμούς  και σε μια ερμηνεία  από ένα άτομο με τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες. Ο μοναδικός  αδύνατος κρίκος στην αλυσίδα είναι η ικανότητα του αστρολόγου . Ο κάλος αστρολόγος  θα καταστρώσει ένα ακριβές ωροσκόπιο και θα το ερμηνεύσει σωστά. Ένας ανίκανος η απρόσεκτος αστρολόγος δε θα κάνει καλά τη δουλειά του. Αλλά  αυτό δεν ισχύει μόνο για την αστρολογία έτσι δεν είναι;

Ουσιαστικά η αστρολογία είναι μια βιώσιμη επιστήμη που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στη ζωή σας και για αυτό της αξίζει μια ανοιχτόμυαλη αξιολόγηση.

Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να πούμε ότι δεν έχει όλες τις απαντήσεις ούτε είναι πανάκεια.

Είναι απλώς ένα από τα πολλά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας για να ενορχηστρώσουμε καλυτέρα τη ζωή μας. Δεν είναι μοιρολατρική. Σε όλες τις περιπτώσεις , η αστρολογία μας δείχνει τις δυνατότητες μας. Οι επιλογές που θα κάνουμε εξαρτώνται  πάντα μόνο από εμάς. Μόνο εμείς κρατάμε το τιμόνι του πλοίου μας. Η αστρολογία μας δείχνει απλώς έναν πληρέστερο χάρτη, σαν βάση για να ταξιδέψουμε.

Αναμφισβήτητα έχει εξελιχθεί σε ένα παράγοντα που επηρεάζει αποφασιστικά  τη ζωή των ανθρώπων σήμερα. Η αστρολογία ως μορφή μαντείας ξεκίνησε από τους λαούς της Μεσοποτάμιας  επειδή εκεί σε αντίθεση με την αρχαιά Ελλάδα , επικρατούσε η δύναμη του ιερατείου κι όχι ο ορθολογισμός των φυσικών φιλοσόφων.

Τα ζώδια

Υπάρχουν δώδεκα ζώδια που το καθένα παριστάνεται με ένα σύμβολο και μια συντομογραφία του ονόματος του

Ο Ζωδιακός  κύκλος χωρίζεται σε 12  «ενεργειακά τμήματα» ίσα  μεταξύ τους, τα ζώδια .Τα ζώδια  επηρεάζουν τα ανθρωπινά φαινόμενα η γεγονότα η τις ανθρώπινες  δραστηριότητες.

Η σειρά των 12 ζωδίων είναι η εξής

Κριός, Ταύρος, Δίδυμοι, Καρκίνος,  Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος, Ιχθύς.

Η αστρολογία είναι τέχνη, επιστήμη η απατή;

Παρ’ ότι την αμφισβήτηση και τον πόλεμο που δέχεται η αστρολογία όλο και περισσότεροι άνθρωποι την εμπιστεύονται ως μέσο πρόβλεψης. Είναι δυνατόν εκατομμύρια άνθρωποι που μελέτησαν και ωφελήθηκαν από την αστρολογία για χιλιάδες χρονιά να ζούσαν μέσα στην πλάνη; Και αυτοί που την υποτίμησαν χωρίς καν να την μελετήσουν γνωρίζουν περισσότερα; Η αστρολογία  είναι μια πανάρχαια γνώση που έχει αναπτυχθεί μέσα από χιλιάδες χρονιά παρατήρηση και στηρίζεται στη στατιστική  και στην ερευνά όπως ακριβώς και το πείραμα. Δεν είναι μαντική τέχνη δεν διαβάζεται όπως οι τράπουλες και το φλυτζάνι και διδάσκεται στο εξωτερικό μαζί με άλλες κοινωνικές επιστήμες όπως η κοινωνιολογία και η ψυχολογία.

Η φάση  της σελήνης επηρεάζουν άμεσα τον άνθρωπο εφόσον έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν άμεσα τα υγρά του σώματος. Επίσης στις πανσελήνους έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό γεννήσεων, και το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης. Η αστρολογία είναι σαν την πυροβασία. Είναι δύσκολο να τις ορίσεις , αλλά προφανή όταν τις βλέπεις. Κάθε ισχυρισμός κάθε περίπτωση και κάθε άτομο θα πρέπει να μελετάται μεμονωμένα. Το παράξενο για κάποιον μπορεί να είναι μια προσφιλής  πεποίθηση για έναν άλλον. Ποιος θα μπορούσε να το προσδιορίσει;

Το Μέντιουμ Αστρολόγος

Άρτεμις

Προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό μέσω τηλεφωνικής εξυπηρέτησης :